2015. 01. 16.

Kritika #7 - Jeges érintés

 Borzasztóan sajnálom, hogy nem aktívkodtam mostanában, de nyelv vizsgáztam (hozzátenném, sikeresen, mert egy géniusz vagyok), meg ott voltak az ünnepek, aztán a félévi hajtás. De mostmár itt lennék, és gőzerővel hozom nektek a véleményemet mindenféle dologról:) Csók:*

Kinézet: 
Fejléc: Nem mondanám, hogy teljesen el vagyok varázsolódva. Az alap nagyon szép, meg amúgy nagyon renden van ez a lilás szín, de a lány valahogy nem passzol. Szerény személyem szerint (ez egy csodálatos alliteráció volt, remélem figyeltetek) túlságosan elüt az amúgy mindenhol jelen lévő levendulaszíntől. De amúgy lehet hogy ez csak az én heppem. Ja, még valami. Mi van a címmel? Az oldalon sehol nincs feltüntetve, és ez akár zavaró is lehet (nekem az volt). Amúgy szép.
5/3,5
Design: Ugyan olvastam, hogy nem te csináltad, azért mégiscsak véleményezném. Alapvetően szép. Nincs túlcsinálva, de nem unalmas. A lengyel lányok többsége amúgy is jó munkát végez, szóval nehéz melléfogni ilyen téren. A történeteddel is összhangban van, azonban mégis találtam némi kivetnivalót: sürgősen hanyagold ezt a betűtípust, ugyanis nincs benne "ő" betű, ami módfelett idegesítő tud lenni. Nekem legalábbis igen. Talpas betűt javasolnék mindenféleképpen, mert az sokkal könnyebbít az olvasáson.
5/4,5

Történet:
Húha! Erről elég nehéz lesz úgy beszélni, hogy ne spoilerezzek. Azért megpróbálom.
Maga a történet nem mondható sablonnak, mert bár természetfeletti blogokkal van tele a padlás is (kövezzetek meg, de nem rajongom értük), ez annyira nem tipikus, és a szereplők is érdekesek: Blake felettébb kíváncsivá tett, azonban Lacey-t nem kedvelem, de ez még változhat, mindegy is.
Furának találtam, hogy a gondolatok csak úgy röpködnek, és néhány reagálást sem találok logikusnak, amiből egyet felemlegetek, szóval bocsi, de mégiscsak lesz egy kis poén-lelövés:
Rögtön az első részben, amikor Blake megöli az édesannyát. Egy épeszű ember azért nem azt reagálná le először, hogy bár gyűlöli a fent említett fiút, mégis szereti. Én biztosan bömöblve, az életemmel sem törődve omlanék anyám holtteste mellé.
Amit tanácsolnék: írj jobb ismertetőt! Nem biztos, hogy csak a blogodra tévedve beleolvastam volna a történetbe, mert így csak egy újabb vámpíros blognak tűnik, pedig több van mögötte.
10/8

Helyesírás:
Nem igazán találtam:)
5/5

Összességében:
Ügyes, igényes munka. Egy kicsit reálisabban kéne átadnod az érzelmeket, egyébkémt minden jó és élvezhető azok számára, akik örömöt lelnek természetfeletti blogok olvasásában.
25/21 
A blogot ide kattintva tekinthetitek meg.

1 megjegyzés:

  1. Kedves Paige!

    Először is köszönöm, hogy elvállaltad a kritikát. Örülök, hogy egész jó véleménnyel vagy róla. Rendeltem már új designt, tehát idő kérdése, és új kinézettel gazdagodik a Jeges Érintés, ami illik is a történethez. :) A betűtípusra köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem, egy másikat fogok alkalmazni. Meg van az oka, amiért Laycie sajátos módon reagált, de értem, amit mondasz. Örülök, hogy igényesnek találod a történetem. Megfogadom a tanácsaidat!

    Puszi, Arika

    VálaszTörlés