2014. 11. 27.

Kritika #4 - Vampire Life

Kedves Dia,
mindenekelőtt: ez az első bejegyzésem, szeretem a blogot, a kollégákat :D... szóval, király itt lenni. Még (ha azt az egy próbakritikát, amivel ide bekerültem, nem számítjuk) soha nem véleményeztem blogot, szóval kezdjünk is bele!
A cím nekem nem tetszik. Utal a blog témájára, és nem is dalszöveg/közhely, ennek örülök, de lehetne valami... egyedibb. Utálom ezt a szót, de akkor is. Egyébként szerintem magyarra fordítva (Vámpírsztori) jobban hangzik. 
 
Fejléc és háttér. A hátteret én a helyedben azonnal megváltoztatnám, és, hogy őszinte egyek, a fejlécet is. Utóbbival egyébként a problémáim: felirat színe és betűtípusa, png-k, túl üres, és én szeretem, ha valami momentumot láthatunk a történetből, ami különlegessé teszi. A másik, hogyha a Stephanie a főszereplő, akkor miért nagyobb Catherine és Elena képe a fejlécen? Illetve ugyanitt, balszélen van egy fekete bőrű kisasszony, ő miért nincs a szereplők között? Helyette ott van viszont az a szőke. Nem értem. N-E-M. Most vettem csak észre, hogy a designedet rendelted, hát...
A háttér? A cím és az URL is tájékoztat engem, minket arról, hogy ez egy vámpíros blog, nincs szükség arra a csini mosolyra ott. Ironizáltam. Mindegy. Én valami olyasmit választanék, mint a fejléc közepe, halványrózsaszíneset.

Menjünk akkor fentről lefelé (áttértem az elrendezésre). Először is, szerintem nem néz ki túl jól, hogy egy teljes sáv "vágja szét" a blogot, ezt mihamarabb változtasd meg. A szereplők menüpontban leírhattál volna olyan dolgokat, amik kiegészítik a történetet, de annyira nem fontosak benne. A múltkor még volt a blognak egy facebook-oldala, ezzel nem tudom, mi volt a célod, de örülök, hogy megszűnt. [Mi a jó életnek kell egy olyan blognak facebook oldal, aminek nincs feliratkozója, kilencszázat kattintottak rajta és még csak 10 fejezete elérhető? Mellesleg, van tíz lájkja. Kevesebbre számítottam.]

Az ajánlód az... ide be is másolom. "Sziasztok! Ez a blog a Vámpírnapló szereplőivel van..ha szereted a sorozatot vagy csak érdekel egy izgalmas vámpíros történet nézz be!" Ezt így kéne írni helyesen: Sziasztok! Ebben a blogban a Vámpírnapló karakterei szerepelnek. Ha szereted a sorozatot, vagy csak érdekel egy izgalmas, vámpíros történet, nézz be!
Történet, stílus, fogalmazás A történet szerintem nagyon gyorsan halad, ami nem is lenne baj, én szeretem a pörgős sztorikat, de tegyél bele SOKKAL több jellemzést, erről még a karaktereknél ejtek pár szót. Ahhoz viszont csak gratulálni tudok, hogy nagyon izgik a bejegyzések, és nagyon jó helyen hagyod abba. Ehhez tehetség kell, nekem például nem megy. 

Csak úgy viszonyításképp: Mellesleg, ez a kritika körülbelül 2 fejezeted hosszával egyenlő. Egy fejezetben, átlagosan 3-6 db kép van, míg a második fejezetben csak 1 kép van, a tízedikben hat (!). 
Itt muszáj megemlítenem a helyesírást is. Különösen a te blogodnál. Idézek: "Hogy tudsz ennyit vásárolni nekem abba belefájdult a fejem ahogy nézlek."
Én, személy szerint, így írnám: "Hogy tudsz ennyit vásárolni?! Csak nézlek, és már abba is belefájdul a fejem!" Vannak benne még ilyen értelmetlenségek, olvasd el a bejegyzést, mielőtt kiteszed, és a felét kapásból kiszűröd. De ne csüggedj, ezek mind javítható hibák. Ó, és ne tegyél ennyi sorközt, borzasztó idegesítő.

A karaktereiddel egyáltalán nem tudtam együtt érezni, ezért nem is emelnék ki közülök senkit, akiről bővebben tudnék írni. Bocsi.

Amiket érdemes megjegyezned: blogháttér, sok jelző, kevesebb kép!

U.i.: Sajnálom, hogy egy hetet kellett várnod a kritikára, és köszönömköszönömköszönöm a drágajó nevelőapámnak, hogy megcsinálta a netet és Adrinak (ő is drágajó), hogy helyrehozta a betűtíput. *.*

2 megjegyzés:

  1. Szia.
    Köszönöm a kritikát és megfogadom a tanácsaidat.
    További jó munkát. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia.
      Nagyon szívesen és sajnálom, hogy ennyit kellett várni rá.:/
      Köszi.:)

      Törlés